Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

15 november 2002

Publicerat måndag 18 november 2002 kl 16.47
ÄGGRÖRA MED RÄKOR, FRÄST FLÄSK MED MINIMAJS OCH NUDLAR samt KANDERADE ÄPPLEN.

FÖRRÄTT ÄGGRÖRA MED RÄKOR INGREDIENSERNA: 4 ägg 2 msk soja 2 msk olja 1 gul lök, skivad 150 g böngroddar 1 hackad vitlöksklyfta 125 g skalade räkor TILLAGNINGEN: Börja med att vispa de två äggen tillsammans med sojan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok, detta på ganska hög värme. Lägg ner böngroddar, vitlök samt lök, fräs detta i ett par minuter. Ta nu räkor och ägg och rör ner detta i pannan. Det är viktigt att röra om hela tiden till äggen har blivit äggröra. Tänk på att inte fräsa för läge så att det hela får för kraftig stekyta. Servera med god dryck och gott bröd. VARMRÄTT FRÄST FLÄSK MED MINIMAJS OCH NUDLAR DETTA ÄR BRA ATT HA: 1 msk soja 1 1/2 tsk majsenamjöl 500 g finstrimlad fläskfilé 1 msk olja 400 g minimajs 50 g sockerärter Salt och peppar 450 g avrunna champinjoner på burk 2 tsk socker 2 tsk vatten 1 msk torr sherry GÖR SOM FÖLJER: Börja med att blanda sherryn och sojan med en tsk majsenamjöl. Lägg i köttet och blanda om så att köttet täcks. Hetta upp en stekpanna eller wok och fräs fläsket under omrörning, till det fått fin färg. I med sockerärtor och svamp och låt det hela fräsa ca 1 minut. Tillsätt minimajs plus kryddor och låt det fräsa ytterligare nån minut. Sedan är det dags att strö över sockret. Rör ut resten av majsenamjölet med vattnet och rör ner detta i pannan, rör om till det hela har tjocknat en aning. Servera på varmt serveringsfat tillsammans med nudlar. DESSERT KANDERADE ÄPPLEN INGREDIENSERNA: 1 ägg 125 g vetemjöl 1,2 dl vatten 6 msk socker 6 dl olja till fritering 3 äpplen skalade urkärnade och i tjocka skivor 3 msk ljus sirap GÖR PÅ DETTA SÄTT: Börja med att blanda samman mjöl, ägg och 1 dl av vattnet till en frityrsmet. Hetta upp oljan i en hög stekpanna. Det bör vara så varmt att en brödtärning blir brun på 30 sekunder. Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera dem i ca 2 minuter. Ta upp äpplena och låt rinna av på papper. Hetta nu upp sockret i en panna och tillsätt resten av vattnet och oljan. Låt sockret smälta på svag värme och låt det bubbla i ca 5 min under omrörning. Blanda i sirapen, här bör värmen vara så att det bildas fina trådar när det doppas i kallt vatten. I med äpplena och se till att de blir helt täckta av sockerlagen. Ta upp äpplena och doppa dem genast i isvatten. Servera gärna detta med glass eller smaksatt grädde.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.