Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Humor och allvar, här samlas rösterna som ger dig både reflektioner, berättelser och nära möten.
Måndag 11 oktober

Lätta limpan

Publicerat torsdag 7 oktober 2010 kl 11.01
Lätt limpa av fil. Foto:Clara Lidström

Det finns bröd som till och med bakhataren kan sno ihop. Clara blandar de mjölsorter hon har hemma i en filbunke och vips in i ugn. Den lätta limpan ska inte ens knådas.

Claras lätta limpa:

Blanda 7 dl mjöl. Gärna dinkel, grovt rågmjöl, grahamsmjöl och havregryn. (Clara hade också i lite hackad mandel).

Tillsätt 1 tsk salt och 2 tsk bikarbonat.

Blanda i 4 dl fil och söta med sirap.

Rör om tills smeten blir en gröt.

Tryck ner ett bakplåtspapper i en bakform (sockerkaksform funkar bra). Häll i deggröten i formen med papper.

Ställ in brödet och låt det stå i 40–60 minuter på 175 graders värmde.

Låt sedan kallna under bakduk.

Klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".