Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Humor och allvar, här samlas rösterna som ger dig både reflektioner, berättelser och nära möten.
Måndag 25 oktober

Festmeny för monster och spöken

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 17.27
Så blandar du en häxbål
(3:10 min)
1 av 2
Festdryck för häxor. Foto: Clara Lidström.
Prinkorvar stekta till spökfingrar. Foto:Clara Lidström.
2 av 2
Prinkorvar stekta till spökfingrar. Foto:Clara Lidström.

Skåla in barnens spökfest i blå häxbål innan de små monsterna sätter tänderna i maskpasta och ketchup-blodiga korvfingrar. Här är Underbara Claras specialmeny för en lyckad halloweenkväll med unga gäster:

Blodiga korvfingrar:

Ta fem priskorvar (motsvarar handens fem fingrar)

Knipsa korvarna i ena änden slarvigt (ska se avslitet ut)

I andra änden, dra av en flik skinn (tänk nagel på fingertopp)

Skär sen korvarna med tunna snitt på mitten av korven

Stek och då blir det som på bilden här under.

Häll på ketchup i den avslitna delen.

Häxbål: Blanda sockerdricka eller svagt färgad saft (tex fläder) med karamellfärg.

Maskspagetti: Blanda i grön karamellfärg i färdigkokt spagetti så ser den ut som gröna slingrande maskar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".