Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kolhydrater i bananer

Publicerat tisdag 17 februari 2009 kl 17.45

Tis 17:e feb, 17:51
Jag har precis fått höra att äldre bananer innehåller fler kolhydrater än nya bananer. Det skulle i så fall förklara varför bruna bananer är sötare i smaken än gula.

Kan någon berätta för mig exakt varifrån de här kolhydraterna kommer? Smyger de in innanför skalet när ingen ser, eller vad är det frågan om?

Här har man gått omkring och trott att man har gjort en bra sak för vikten genom att smälla i sin fräscha gula bananer. Hela den här bantningsgrejen som till en början verkade så enkel, är tydligen en vetenskap. Och jag är ingen vetenskapsman. Jag är en 28-åring snart redo för B-kupa.

Hur ska detta sluta?

/Erik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".