Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Soulartisten Klara Kazmi om glutenfri jul

Publicerat lördag 5 december 2015 kl 14.57
"Man kan göra pepparkaka av mandelmjöl och dadlar"
(1:29 min)
Gitarristen Marco Deb, Klara Kazmi och Gurgin. Foto: Gurgin Bakircioglu / Sveriges Radio.
Gitarristen Marco Deb, Klara Kazmi och Gurgin. Foto: Gurgin Bakircioglu / Sveriges Radio.

Mat För Livet är mässan för alla matälskare som inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja är igång i Kista och därför snackar Gurgin i P5 Helg med Klara Kazmi som inte tål gluten.

Gitarristen Marco Deb tillsammans med artisten Klara Kazmi gästade för att bjuda på härlig soulmusik och för att prata om hur man kan leva glutenfritt i Stockholm.

- Glutenfri mat kostar mycket mer, vissa kommuner ger idag bidrag för att man ska ha råd till glutenfri mat. Mitt favoritbröd kostar 69:-. Man får köpa storpack eller baka egen mat, säger Klara Kazmi. 

Ett tips till stockholmarna nu i december-månad, när det är dags för julmat, är att göra egna bakverk eftersom att det är bakverken som det är mest gluten i.

- Ett bra recept på glutenfria pepparkakor är att mixa mandelmjöl, dadlar och julkryddor som ingefära ihop till en deg, säger Klara Kazmi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".