Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så fixar du brakmenyn utan att bli ruinerad

Publicerat onsdag 30 december 2015 kl 15.44
Stjärnkocken Pontus Frithiofs nyårsmeny
(5:36 min)
Krögaren Pontus Frithiof. Foto: MAJA SUSLIN / TT.
Krögaren Pontus Frithiof. Foto: MAJA SUSLIN / TT.

Du behöver inte tömma hela plånboken för att få till en festlig nyårsmiddag. Stjärnkocken Pontus Frithiof ger tipsen på lyxig mat som inte behöver kosta skjortan.

Vill du ha en mer rimlig budgetvariant för nyår och inte skåla in det nya året med knappt några pengar alls i fickan inför 2016, så får du riktigt bra alternativ till en billig, men lyxig nyårsmeny av stjärnkocken Pontus Frithiof.

Pontus Frithiofs förslag på nyårsmeny:

  • Förrätt: Laxrulle med färskost och pepparrot.
  • Varmrätt: Kycklingfilé eller kalkon med smak av saffran, chili och vitlök som bakas i ugnen, med bearnaisesås med räkor i såsen. Serveras med grönsaker.
  • Dessert: Hembakta maränger med choklad. Serveras med glass och chokladsås.

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".