Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bli snyggare - och rädda världen

Publicerat tisdag 5 april 2016 kl 16.26
Mindre kött och socker räddar världen och hälsan
(3:17 min)
Författarna Maximillian Lundin och Daniel Öhman.
Författarna Maximillian Lundin och Daniel Öhman. Foto: Erik Olsson/Bonnier Fakta

I Miljödieten visar journalisten Daniel Öhman och kocken Maximillian Lundin att den mat som är bra för vår planet också är den som är överlägset bäst för din kropp.

Genom att minska på köttet, äta mer grönt, välja ekologiska råvaror, följa årstiderna i valet av grönsaker och använda mindre socker kan du bli snyggare, smalare, sundare - och rädda världen på köpet.

– Det är verkligen så att maten vi äter, sättet vi odlar den på och mängden kött vi sätter i oss är en av de största orsakerna till att hela vår planet är på väg att gå under, säger författaren Maximillian Lundin.

– Ändå fortsätter vi utan att se sambandet mellan det industrialiserade jordbruket och den eskalerande överätningen. Inte heller ser vi att den skenande konsumtionen av kött går hand i hand med vår ökande övervikt och ohälsa.

 



 


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".