Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Andres hemlighet bakom den perfekta burgaren

Publicerat fredag 20 maj 2016 kl 16.50
"Sen slänger du in den i ugnen"
(3:21 min)
Kocken Andres Mowafi
Kocken Andres Mowafi Foto: Mariana Benyamin Sir /Sveriges Radio

Livsmedelsverket varnar för trenden att käka burgare som är råa i mitten eftersom det kan göra dig sjuk. Så kocken Andres Mowafi från Högdalen tipsar hur du får till den bästa burgaren. 

Till helgen pekar prognoserna mot varma temperaturer i Stockholmsområdet, och många personer väljer att ta fram grillen för att tillaga maten utomhus. Samtidigt varnar nu livsmedelsverket för rått kött.

Kocken Andres Mowafi driver tillsammans med Karen Mowafi hamburgerrestaurangen Babas Burgers and Bites i Högdalen.

Andres berättar hur man ska göra för att få den perfekta burgaren som är helt tillagad, utan att den bränns vid. En av hemligheterna är att slänga in hamburgaren i ugnen. Den andra en att använda sig av smör.

– Blanda ihop smöret tillsammans med köttet. Smör gör så att det blir mycket saftigare och att köttet inte blir torrt om du steker länge, säger han.

Andres Mowafi vegetariska tips är bland annat att använda sig av portobellosvamp eller bondbönor. 




Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".