Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så lyckas du med hemlagad pizza

Publicerat måndag 2 januari kl 09.22
"Burrata på pizza är magiskt"
(1:45 min)
Niclas Lundevall.
Niclas Lundevall rekommenderar burrata på pizzan. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Genom att lägga torsk på pizzan vann han pizza-SM. Kocken Niclas Lundevall uppmanar alla att våga experimentera för att få till den perfekta pizzan.

Med torsk, ägg och pepparrot kammade han hem pizza-SM 2016. Köksmästaren Niclas Lundevall vet hur man får till en bra pizza. 

– Klart man ska experimentera. Lägg på det du tycker är gott, säger Niclas Lundevall.   

Men oavsett ingredienser finns det några saker som Niclas Lundevall tycker man ska tänka på för att pizzan ska bli extra god. 

– Gör en egen deg, gör en egen tomatsås och använd ordentliga råvaror. Med lite planering går det ganska fort, säger Niclas Lundevall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".