Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Experten: Så får man till den perfekta takbaren

Publicerat fredag 31 mars kl 12.34
360 graders utsikt är resptet för en lyckad takbar
(2:17 min)
Hans Ebenman har besökt hundratals takbarer.
Hans Ebenman har besökt hundratals takbarer. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio

Äntligen är väntan över för alla takbarsentusiaster – lördag startar säsongen för uteserveringar i Stockholm. Takbarsexperten Ebenman är hoppfull. – Det har blivit en bra rooftop-trend i Sverige.

Tricket med att få till en riktigt bra takbar handlar om utsikten. Hans Ebenman har testat flera hundra takbarer världen över. Han menar att den avgörande ingrediensen är 360 graders utsikt.

– Vi som jobbar med det här har ju längtat länge nu, nästa åtta månader. Så det känns härligt, säger han.

Om man har rest runt hela världen och testat takbarer i hus som är mycket högre än vad Stockholm kan erbjuda kanske utbudet i den här stan upplevs som lite begränsat. Men takbarsexperten Hans Ebenman tycker att Stockholm har ryckt upp sig.

– Det har blivit en bra rooftop-trend även i Sverige. Det som skiljer sig mest från resten av världen är husen. Vår högsta takbar ligger på fjortonde våningen, i värden hittar man de på 80:e våningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".