Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sporten P4 Kristianstad ger dig det senaste inom sportens värld i norra och östra Skåne.

Rabarber och jordgubbs kompott

Publicerat tisdag 25 april 2006 kl 12.18

150 gram rabarber (ca 3dl)

80 gram jordgubbar (1,5dl)

½ citron, rasp och saft

1 msk maizena mjöl

1 dl vatten

½ blad gelatin (ca 1,5 gram)

Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten.

Koka ihop alla övriga ingredienserna och låt det koka i minst 5 minuter.

Blanda i gelatinet och häll upp i bägare. Låt stå på frys i minst 1 timme.

Vanilj och citron sabayon

1 st vaniljstång, skrapa ur vaniljen

80 gram socker (knappt 1 dl)

80 gram ägg gula (4 st gulor)

50 gram citronsaft (1/2 dl)

1 ½ dl vatten

2 blad gelatin ( ca 6 gram)

3 dl grädde

vispa grädden löst och blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Värm vanilj, socker, gula, citron, vatten på spisen tills det nästan kokar. Vispa ordentligt hela tiden. Tag bort det från kokplattan och tillsätt gelatinbladen. Vispa hela tiden tills vätskan har svalnat av, blanda sedan i grädden. Häll smeten över rabarber och jordgubbskompotten och ställ sedan desserten på frys. Dekorera med färska bär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".