Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

2008-12-12: Musikhjälpen - 1 dag kvar, nyheter in i det sista!

Publicerat fredag 12 december 2008 kl 10.12

 

För varje dag som går tillkommer nya gäster, programpunkter och händelser i och omkring Musikhjälpen. Nytt är bland annat att Musikhjälpen får en syster i Kenya, att Amy Diamond och I’m from Barcelona uppträder i glashuset, att stor konst auktioneras ut och att radiokalas arrangeras i Göteborg och Umeå för att hjälpa till att samla in pengar. I morgon kl 19:00 går startskottet för Sveriges Radios och Sveriges Televisions maratoninsamling Musikhjälpen!

Under sex dygn kommer Kitty Jutbring, Ehsan Noroozi och Henrik Torehammar att sända radio, tv och webb direkt från Gustav Adolfs torg i Malmö för att samla pengar till Radiohjälpen till förmån för människor på flykt.

Här är de senaste nyheterna: 

Skänk pengar och önska låtar på hemsidan
Från och med idag går det att skänka pengar med betalkort och önska låtar på Musikhjälpens hemsida. En önskning kostar 50 kr, men självfallet går det bra att skänka mer pengar än så. sverigesradio.se/musikhjalpen eller svt.se/musikhjalpen.

Glashus i Kenya
Fredag 19 december startar en systerinsamling till Musikhjälpen i Nairobi. Det blir första gången ett afrikanskt land deltar i insamlingen. Precis som för Musikhjälpen 2008 ligger fokus på att hjälpa människor på flykt. Serious Request, som är Musikhjälpens originaltitel, arrangeras därmed i fyra länder i år – Holland, Belgien, Kenya och Sverige. Nästa år räknar man med att ytterligare länder kommer att ansluta.

Amy Diamond
Hennes nya julskiva ”En helt ny jul” sålde i dagarna guld och nu kommer Amy till glashuset för att sprida lite julstämning.

I’m from Barcelona
Sveriges troligtvis största band, i alla fall till antalet medlemmar, gästar Musikhjälpen med sin smittande småländska indiepop. Hur många som går in i glashuset återstår att se.

Per Sinding-Larsen
SVT:s största musik- och populärkulturälskande medarbetare vänder hem till Skåne för ett besök hos kollegorna i glashuset och för att tävla ut lite skön musik.

Bobster
Bobstergänget Malin Olsson, Gonza Del Rio, Jacob Setterberg och Suuz Naffah kommer till glashuset och ordnar rimstuga, julpyssel och paketpimpning.

Elias och Doris & Knäckebröderna
Malmös förskolebarn sjunger in dagen tillsammans Elias och Doris & Knäckebröderna på Gustav Adolfs torg.

Insamling i Umeå
Onsdag 17 december arrangerar SR Västerbotten en egen insamling till Musikhjälpen i gallerian Up2 i Umeå. Det blir musik med Umeåbandet Crystal Caravan, skrammel i bössor, hockeytröjsauktion och så kommer Bengt Strömbro från P3:s hyllade humorprogram Mammas nya kille förbi. Programledare är Rolf Sundström (P4 Västerbotten) och Åsa Sundman (P3).

Insamling i Göteborg
Torsdag 18 december slår P3:s Göteborgsredaktioner Morgonpasset, Christer och Kvällspasset sina påsar ihop och intar Nordstan under ledning av insamlingsvärd Patti Hansén. Tillsammans med artisterna Joel Alme och Ram Di Dam ska de samla in pengar till Musikhjälpen. Tävlingar, livemusik och överraskningar utlovas.

Tavelauktion
Berwaldhallen skänker en tavla av konstnärerna Martin Ålund och Roland Person som skapades under en multimedialföreställning av Historien om en soldat. Tavlan är så stor att den inte kommer in i glashuset, men det blir auktion ändå. Dessutom kommer en graffitimålning att målas under insamlingsperioden och auktioneras ut.

Hjälporganisationer på plats
Hjälporganisationerna Röda korset, Individuell människohjälp och Hungerprojektet kommer bistå Musikhjälpen med sin expertis under insamlingsperioden. De hjälper till med insamling av pengar och första hjälpen.

Sedan tidigare är följande gäster klara för Musikhjälpen:
Laleh, Mia och Klara, Titiyo, Tre Kronor, Petter, Veronica Maggio, Agnes, Özz Nûjen, Timbuktu, Andra Avenyn, Christer Björkman, Jenny Wilson, Juvelen, Sugarplum Fairy, Looptroop Rockers, Advance Patrol, Arash, Pang Prego, Moto Boy, Parken, Tingsek, Nic Schröder, Hanna Fahl, Ola Selmén Pauline, Kristian Anttila, Lorentz & M Sakarias, Barda-Karl Ytterberg, Erik Hassle och Damn!

SR och SVT arrangerar Musikhjälpen tillsammans med Radiohjälpen. Målet är att på ett helt nytt sätt skapa engagemang och samla in pengar för humanitära katastrofer som hamnat i skymundan. Med Musikhjälpen vill SR och SVT engagera grupper som tidigare inte haft intresse av – eller råd – att göra något konkret. Många små bidrag gör mycket stor skillnad för dem som behöver hjälp, och med grym radio, grym tv och världens bästa musik ska Musikhjälpen få så många som möjligt att engagera sig.

För vidare information vänligen kontakta:
Anna-Maria Havskogen, SVT Kommunikation
0705-69 70 12
anna-maria.havskogen@svt.se

Helena Iles, SR Kommunikation
0739-80 52 51
iles@helenaochsofie.com 

Pressinformation och pressbilder (uppdateras kontinuerligt):
sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".