Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

2008-10-30: "Kulmen på en rafflande valrörelse" - USA-valet i radio under ett hektiskt dygn

Publicerat måndag 3 november 2008 kl 14.14

 

Dags att ladda upp med mycket kaffe och sätta på radion! För den som vill följa med i rapporteringen när det drar ihop sig till presidentval i USA blir det ett hektiskt dygn.

Extrainsatta program, direktsändningar från Washington, kommentarer, valvakor och löpande rapporter invaderar de ordinarie radiotablåerna under valrörelsens sista skälvande dygn. Start tisdag 4 november kl 16.00 i P1 med ett direktsänt Studio Ett från Washington.

Ett av de tyngsta lassen under valperioden dras av SR:s Washington-korrespondent Ginna Lindberg.
Ginna, du kommer att vara i direktsändning under en stor del av det här hektiska dygnet, som kommentator och bisittare. Hur känns det?
- Intensivt, stressigt och otroligt spännande! Det blir en historisk natt, själva kulmen på en rafflande valrörelse. I våra sändningar kommer lyssnarna få följa hur valresultaten tickar in från delstat till delstat och höra reaktioner, kommentarer och analyser. 

Hur är stämningen i USA just nu inför valet?
- Valrörelsen är inne i slutspurten, och själva valet är faktiskt redan i full gång med poströstning och tidig röstning. Mycket tyder på att valdeltagandet kommer att bli rekordstort, säger Ginna Lindberg.

NÅGRA HÅLLTIDER
Tisdag 4 november

P1 kl 16:00: Studio Ett direkt från Washington
Reportrarna Daniel Alling (SR:s New York-korrespondent) och Katarina Andersson finns på plats i Chicago, där Barak Obama håller sin valvaka, och i Phoenix, där John McCains valvaka äger rum.
Programledare: Helena Groll och Ginna Lindberg.

P1 kl 22.12: Studio Ett direkt från Democrats abroads valvaka i Stockholm
Diskussion kring valkampanjen och en panel besteånde av USA-kännare, republikaner och demokrater spekulerar om valutgången. SR:s utsända lämnar rapporter om hur valdagen fortskrider i USA.
Programledare: Maria Ridderstedt

Onsdag 5 november:

P3 och P4 kl 03.00, 04.00 och 05.00: Direktsändningar från Washington
De första valprognoserna kan komma runt kl. 03.00 och det blir direktsändningar från Washington i anslutning till Ekots nyhetsssändningar. Programledare: Helena Groll och Ginna Lindberg.

P3 och P4 kl 00.00-06.00: Vaken med P3 & P4
Presidentvalet blir också tema för nattradion. SR:s utsända medarbetare i USA kommer att höras även på andra tidpunkter och rapportera bland annat från kandidaternas valvakor.

P1 kl 05-30-09.30: Valvaka direkt från Washington, Chicago och Phoenix
Vallokalerna på USA:s västkust stänger och förhoppningsvis blir valresultatet klart. Reportrarna Daniel Alling och Katarina Andersson är på plats på kandidaternas valvakor. Ett 50-tal gäster medverkar: politiker, statsvetare, republikaner, demokrater, ledarskribenter, ekonomer och kända svenska USA-profiler.
Programledare: Helena Groll. Bisittare: Ginna Lindberg och Claes Ryn, professor i Statsvetenskap vid Catholic University of America i Washington.

P1 kl 16.00: Studio Ett direkt från Washington – analyser och kommentarer
Korrespondenter från andra delar av världen medverkar med reaktioner på valresultatet. Programledare: Programledare: Helena Groll. Bisittare: Ginna Lindberg och Claes Ryn.

Mer information finns på sverigesradio.se/usaval

Pressbilder:
Daniel Alling rapporterar från en av kandidaternas valvakor och Ginna Lindberg är programledare när SR sänder direkt från Washington
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/432966_113_170.jpg 
Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR

Valvakan i P1 05.30-09.30: Daniel Alling, Claes Ryn, Katarina Andersson, Anders Ask, Anna Liderot, Ginna Lindberg och Helena Groll (programledare).
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/432963_130_87.jpg
Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Pontara, projektledare Ekot
anders.pontara@sr.se
08-784 62 07, 0730-567069

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".