Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Nytt Morgonpass i P3 - Martina Thun får sällskap av Kodjo Akolor och Hanna Hellquist

Publicerat tisdag 29 december 2009 kl 10.43

Med start måndag 5 januari förnyas Morgonpasset i P3. Kodjo Akolor blir sidekick till programledaren Martina Thun och Hanna Hellquist blir reporter. Innehållet kommer också att förändras och utgå från redaktionens tankar. Lyssnarna bjuds in i diskussionerna och personer som Martina, Kodjo och Hanna är nyfikna på kommer att dyka upp som gäster i programmet. 

– Vår ambition med det nya konceptet är att vara mer spontana och komma närmare lyssnarna, säger Caroline Pouron, producent för Morgonpasset i P3.   

Martina Thun har sänt Morgonpasset i P3 i två år tillsammans med Olle Garp, som efter årsskiftet kommer leda ett nytt program i P3.
– Det känns som ett äventyr att börja jobba med Kodjo och Hanna och samtidigt känns det tryggt eftersom jag jobbade med Kodjo i somras. De är sköna personer och vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Martina Thun om sina nya kollegor.   

En av Hanna Hellquists uppgifter som reporter blir att äta frukost med en kändis varje onsdag.

Vem vill du helst äta frukost med?
– Britt Ekland. Hon skulle nog bjuda på nyttig mat och lite sälta plus att jag skulle få åka till England, säger Hanna Hellquist.

Kodjo, om du fick välja ett ämne för dagen, vilket skulle det bli?
– Jag skulle efterlysa Sveriges tråkigaste skämt för det skulle vara roligt att höra folk ringa in och berätta. Mitt eget skulle vara ”det var en gång en gång och den var sandad”, säger Kodjo Akolor.   

Morgonpasset i P3 har även nya sändningstider från och med måndag 5 januari: kl 06.30-10.00 varje måndag till fredag.  

Om Martina, Kodjo och Hanna
Martina Thun började på Morgonpasset i P3 i januari 2007 och har hittills sänt programmet tillsammans med Olle Garp. Hon är uppvuxen i Gördalen och Mora.  

Ståuppkomikern Kodjo Akolor radiodebuterade i P3:s humorprogram Eru edgy i mars. Därefter har han jobbat med både tv och kommersiell radio och nu är han alltså tillbaka där allt började. I somras var han en av Morgonpasset i P3:s sommarkompisar, tillsammans med Martina Thun. Kodjo kommer från Vallentuna, norr om Stockholm.

Karlstadsbördiga Hanna Hellquist har gjort sig känd som frispråkig krönikör och personlig intervjuare i Dagens Nyheter. I somras var hon en av Morgonpasset i P3:s sommarkompisar, tillsammans med Olle Garp.  

Pressbilder
Martina Thun
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/479881_130_85.jpg  

Kodjo Akolor
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/479867_114_170.jpg 

Hanna Hellquist
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/479859_114_170.jpg

Kodjo Akolor, Hanna Hellquist (på ryggstödet) och Martina Thun
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/479887_130_120.jpg

Foto: Mattias Ahlm/SR

Information om Olle Garps nya program i P3 kommer imorgon.  

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se
08-784 71 20, 070-293 72 70

Caroline Pouron, producent för Morgonpasset i P3
caroline.pouron@sr.se
08-784 32 40, 0706-44 26 26

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".