Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

2008-02-27: Nyrenässans för Sveriges Radios experimentella webbkanal SRc

Publicerat onsdag 27 februari 2008 kl 09.21
Pressbild: Kropp-komplex. Ill: Marc McLaren.

Webbplatsen och radiokanalen SRc är tillbaka med nya verk, nytt utseende och nya funktioner. På fredag, själva skottdagen, är det premiär för SRc:s nya hemsida där en rad nygjorda verk presenteras. Några av dem sänds även i P1 där Radioteatern lånar ut 1,5 timma av sin ordinarie sändningstid kl 19.03.

De nya verk som gästspelar i P1 på fredag, med start kl 19.03 är:

Säg mamma av Saara Salminen-Wallin, en minithriller eller ett akvarium?
En mamma, en bebis, en bandspelare, Puccini och verkligheten som liksom inte riktigt följer med.

Episoder ur våra liv av Ludvig Josephson, en av sex delar: Familjeterapi
Episoder ur våra liv är just en samling episoder, som man kan lyssna på i vilken ordning man vill, eller som fristående miniatyrdramer som gör nedslag här och där i några personers vardag. I rollerna: Jessica Liedberg, Fredrik Meyer och Eva Stenman-Rothstein.

When Silence Sings, ett hörspel av Dinah Bird
En vandring genom Venedig sett genom stadens ljud. Tonie Flaathen är visserligen döv sedan födseln, men det har inte hindrat henne från att uppfatta och njuta av ljud. Vi följer Tonie genom hennes akustiska Venedig och får inblick hennes många sätt att lyssna och skapa mening av ljud.

Singing av Susanne Skog
Råmaterialet till stycket består av inspelningar av tal på fem språk som Susanne Skog själv inte förstår, och så hennes egen röst som ljudmässigt försöker begripa det hon hör. En undersökning av allt det i talet som inte är språkliga meddelanden.

Under fredagens sändning hörs också tidigare verk från SRc av Matti Kallioinen och Erik Bünger - Om Variations on a Theme by Casey & Finch, A Tale from the Ukranian Underworld av Colin Black, Katten av Simon Rue Hallén, Vid Fågeltornet - en familjeutflykt i tre skikt av SS och Sockerkakemix av Astrid Askberger och Guillaume Hairaud.

Dessa och fler nya verk finns på SRc:s hemsida: sverigesradio.se/src  

SRc är en webbplats och radiokanal för experimentell radio. Konst, journalistik, montage, hörspel, dramatik; interaktiva verk eller färdiga helheter, personliga och politiska, med och utan bilder, dokumentationer av installationer och performances i SRc:s regi. Man kan välja själv bland de nya verken på hemsidan, eller bland de 250 produktioner som gjorts sedan SRc startade 2001 - eller låta verken överfalla huller om buller, som de själva vill, genom SRc:s nya webbradioström satt i ständig ommöblering.

Pressbild:
Kropp-komplex
sverigesradio.se/press/bildmapp/347213_130_170.jpg
Illustration: Marc McLaren

För vidare information, kontakta:
Cecilia Bodström, kanalansvarig P1
cecilia.bodstrom@sr.se
08-784 50 54, 070-899 97 41

Susanne Skog, SRc
08-784 26 69
susanne.skog@sr.se

Karolina Gerdin, pressinformatör P1
karolina.gerdin@sr.se
08-784 50 32, 070-235 67 37

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".