Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

2008-01-15: Art’s Birthday 17 januari: Ljudfest i Sveriges Radio via webb-tv, satellitkanaler och direkt i P2

Publicerat torsdag 17 januari 2008 kl 10.29

 

Under Art’s Birthday - europeiska radiounionens specialkväll med elektronisk musik och ljudkonst - skapar musiker, dj:s och ljudkonstnärer musik, utbyter ljud, mixar och remixar via satellit och Internet.

Ljudfesten sänds direkt i Sveriges Radio P2 kl 19:30-24:00. Man kan också följa evenemanget via webb-tv eller följa den europeisk samsändning från 17 städer runt om i Europa och Kanada via två satellitkanaler. Den svenska delen av denna internationella ljudfest firas på Moderna Museet i Stockholm med konsert, bar och fest.

- Det här blir en alldeles unik och komplex radiokväll där Sveriges Radio flyttar fram positionerna för vad radio kan vara, både innehållsligt och tekniskt, säger sändningsproducenten, och en av initiativtagarna till specialkvällen, Erik Mikael Karlsson.

SR P2
19:30 Intervjuer med text-ljudpionjären Sten Hanson, musikern Johan Berthling från electronica-trion Tape och så kommer kompositören Mattias Petersson att demonstrera hur man kan spela i luften med instrumentet theremin.

20:00 Lisa Wall - känd från P4 Europa - guidar lyssnarna till en rad ljudfester runt om i Europa och så besöker vi naturligtvis delar av ljudfesten på Moderna museet med bl.a. uruppförandet av Sten Hansons nya ”Lecture on Poetry” och internationellt uppmärksammade thereministen Dorit Chrysler. Maria Eby von Zweigbergk rapporterar direkt från Moderna museet.

SR Webb-tv
Vill man koncentrera sig helt på ljudfesten på Moderna Museet i Stockholm erbjuder Sveriges Radio i år lyssnarna att följa allt från webb-tv där du kan se alla artister på scen bl a den amerikanska ljudkonstnären Pamelia Kurstin, den franske electronica-stjärnan Kangding Ray och svenska trion Tape.

EBU Satellit
Vill man lyssna på vad som sker ute i Europa på de andra festerna och konserterna så kan man lyssna på de båda kanalerna på den europeiska radiounionens satellit. Där kan man bl a lyssna på vad som sker i bl a Prag, Madrid, Berlin, Bryssel, Vancouver, Zagreb och Helsingsfors.

All information om Art’s Birthday Party 2008: sverigesradio.se/p2/artsbirthday

Pressbilder på uppträdande artister:
Dorit Chrysler
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/144189_130_170.jpg
Foto: Mrs Lee

Kanding Ray
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/325853_130_170.jpg
Foto: Kenichi Hagihara

Tape
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/325861_130_170.jpg
Foto: Linda Arnell

För vidare information, vänligen kontakta:

Erik Mikael Karlsson, producent Sveriges Radio P2
Tel: 070-32 66 848
erik_mikael.karlsson@sr.se

Stefan Holmström, producent Sveriges Radio P2
Tel: 070-366 18 69
stefan.holmstrom@sr.se

Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2
Tel: 0708-847074
elle-kari.hojeberg@sr.se

Bengt Arwén, pressansvarig SR
Tel 08-784 17 59
bengt.arwen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".