Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Strategichef på SVT till Sveriges Radios nya ledning

Publicerat tisdag 17 mars 2009 kl 10.15
Jan Petersson. Foto: Cecilia Ohlsson/SVT.

Jan Petersson, strategichef på SVT, går till SR och en av de nya rollerna i Sveriges Radios ledning. Jan Petersson blir en av fyra direktörer i den bantade SR-ledning som vd Mats Svegfors och vice vd Cilla Benkö presenterade förra veckan. Ansvarsområdet är omvärlds- och publikanalys, kommunikation och ett antal stabs- och specialistfunktioner.

Jan Petersson anställs med uppdraget att i ett första skede, tillsammans med administrativa och tekniska direktören Jyrki Elo och programdirektör Björn Löfdahl, bereda det förslag till ny organisation för Sveriges Radio som vd Mats Svegfors och vice vd Cilla Benkö presenterade förra veckan. Avsikten är att Jan Petersson när en ny organisation träder i kraft, preliminärt den 1 maj, blir chef för stabsenheten med omvärlds- och publikanalys, extern kommunikation och ett antal specialistfunktioner – och medlem av Sveriges Radios direktion.

Jan Petersson har tidigare arbetat på Sveriges Radio som bl.a. Ekoreporter i Malmö och med bolagets biståndsverksamhet i SR Media Development Office. Han har också varit chef för de nordiska public service-bolagens gemensamma EU-representation i Bryssel.

– Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med Jan Petersson, säger Mats Svegfors och Cilla Benkö. Han har stor kunskap om det här företaget. Men när han nu kommer tillbaka bär han med sig annorlunda erfarenheter och andra perspektiv. Såväl hans internationella referensramar som konkreta bakgrund i strategiarbetet i ett annat stort medieföretag tillför oss mycket.

– Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka till Sveriges Radio som har det största förtroendet av alla medieföretag hos allmänheten, och är det medium som de flesta anser är viktigast, säger Jan Petersson.
– Jag vill bidra till att Sveriges Radio behåller och stärker den positionen i den digitala medievärld som nu växer fram.   

Jan Petersson börjar sitt arbete på Sveriges Radio den 20 mars. De fackliga förhandlingarna är avslutade.

Pressbild
Jan Petersson 
Foto: Cecilia Ohlsson/SVT
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/533660_1180_1473.jpg

Kontakt:
Mats Svegfors 070-593 79 97
Cilla Benkö 070-537 48 51
Jan Petersson 070-637 11 57

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".