Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Monika Sandberg blir ny chef för Sveriges Radios programbeställningar och utbud

Publicerat tisdag 24 mars 2009 kl 14.33
Monika Sandberg

Monika Sandberg, 58, utsågs på tisdagen av Sveriges Radios vd Mats Svegfors till chef för Sveriges Radios kanal- och utbudsansvariga. Jobbet innebär att Monika Sandberg blir ansvarig för beställningar av program och innehåll från SR:s samtliga redaktioner och externa produktionsbolag och för kanalernas profiler. Monika Sandberg kommer närmast från SVT och en befattning som gruppchef i kulturredaktionen.

Monika Sandberg har ett mångårigt förflutet på Sveriges Radio. Hon var chef för Radio Stockholm 1999–2003 men började sin radiobana redan tidigt 1980-tal på ungdomsradion. I slutet av 1980- och början av 1990-talet var hon redaktionschef och producent för Efter Tre med Ulf Elfving. Monika Sandberg har även arbetat med kommersiell radio. 1994-1998 var hon anställd på Kinnevik/MTG. I Sveriges Television har hon även varit chef för ABC.

Som chef för de kanalansvariga programbeställarna på Sveriges Radio kommer Monika Sandberg att ingå i ledningsgruppen för den föreslagna, sammanhållna programenheten i Sveriges Radio. I Sveriges Radios nya organisation, som planeras genomföras den 1 maj, avses det redaktionella produktionsansvaret och ansvaret för beställningar av programutbudet och kanalernas profiler sammanföras under en och samma programdirektör – Björn Löfdahl.
– Det är flera faktorer som gör att Monika passar för det här jobbet, säger Björn Löfdahl.

– Vi har velat ha en mycket rutinerad chef med bred erfarenhet av chefskap i flera olika miljöer. Dessutom är det nödvändigt att den nya ledningen för den sammanslagna enheten har chefer med kompletterande genrekunskaper. Monikas erfarenheter av bland annat ungdomsradio, lokal storstadsradio, och nu senast kulturjournalistik, är värdefulla när vi gemensamt ska vidareutveckla innehållet i Sveriges Radio, säger Björn Löfdahl

– Sveriges Radio får ett tillskott av erfarenheter och perspektiv från kommersiell radio där hon arbetade under 1990-talet. Monika Sandberg tillför också bred public serviceerfarenhet till den direkta programverksamheten, säger vd Mats Svegfors.

– Vår avsikt är också att förändra ledningsarbetet. En mindre direktion utgör kärnan i ledningen. Men fler personer kan sedan knytas till det operativa ledningsarbetet. Även här kommer Monika Sandbergs breda kompetens att vara till stor nytta för Sveriges Radio, tillägger Mats Svegfors

– Det ska bli fantastiskt kul att återvända till Sveriges Radio igen, säger Monika Sandberg.
– Att få leda arbetet med att utveckla Sveriges Radios utbud, på olika plattformar och tillsammans med den kompetens som finns i hela SR, vilket drömjobb!

– Sveriges Radio har ett välförtjänt gott anseende och arbetar hela tiden med att utveckla utbudet för att möta, och överträffa, förväntningarna från publiken.
– Jag ser fram emot att få vara med när nya steg tas för framtidens Sveriges Radio, säger Monika Sandberg.

Pressbild
Monika Sandberg
Foto: Bengt O. Nordin/SVT Bild
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/538619_1312_2000.jpg

Kontakt:
Björn Löfdahl, programdirektör: 070-583 36 94
Monika Sandberg: 070-884 87 57

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".