Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Meny & Klimatsmart mat i P1

Publicerat torsdag 23 juli 2009 kl 10.03
Meny & Klimatsmart mat i P1 med Alexandra Zazzi. Foto: Stina Gullander.

P1 torsdag 23 juli kl 10.03

Idag tar sig Meny & Klimatsmart mat i P1 till Nibble gård i Västmanland. Där huserar en grisfarmare och biogasbonde efter Alexandras italienska smak!! Sven-Erik Johansson ägnar sig nämligen inte bara åt att omvandla avfall från hushåll och restauranger till biogas, utan också åt att lufttorka skinka på äkta italienskt vis!

I programmets reportageserie, funderar vi på nämligen om Sverige har en matkultur och söker svaret hos mathistorikern Richard Tellström, krögaren Danyel Coet och marknadsföraren Ingela Stenson. Dessutom möter vi kolonilottsodlaren Leyla Nik och pratar persiska grödor i svensk jord.

Till Sven Erik lagar vi en fläskkarré med äpple, ramslök, potatis stompat med broccoli och stark ost.

Krönikören Carina Brydling är tveksam till om regeringens mål att Sverige ska bli det främsta matlandet i Europa verkligen är genomförbart på det sätt de tänkt sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".