Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Meny & Klimatsmart mat i P1

Publicerat torsdag 30 juli 2009 kl 10.03
Meny & Klimatsmart mat i P1: Alexandra Zazzi och Christel Cederberg Foto: Helene Almqvist

P1 torsdag 30 juli kl 10.03

Idag ger vi oss ut på den stora köttresan här i Meny & Klimatsmart mat i P1!! Vi besöks av köttexperten Christel Cederberg, doktor i miljövetenskap som forskat på kött och miljö samt på matens kretslopp från jord till bord och vidare till avfall och återvinning. 

Till Christel lagar Alexandra härliga rotfruktsraggmunkar som hon serverar tillsammans med både halstrade pilgrimsmusslor, bönsallad och knaprigt ugnsstekt fläsk. Som förrätt friterade palsternackor och som efterrätt en delikat hjortronpannacotta med mynta.

I reportageserien frågar vi oss om köttet är en miljöbov och besöker både  naturskyddsföreningens Svante Axelsson och strutsbonden Peter Stenius. Och strutsen, den har kallats "ett klimatsmart urdjur på frammarsch"! 

Dessutom levererar vår krönikör, ekokocken Carina Brydling hårda ord i debatten om GMO, genmodifierade organismer och deras intåg i vår matkultur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".