Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Baltic Sea Festival Radio - startar i dag!

Publicerat måndag 24 augusti 2009 kl 16.09
Baltic Sea Festival Radio. Collage: Lupo Design.

I dag presenterar Sveriges Radio Baltic Sea Festival Radio - webbkanalen som dygnet runt bjuder lyssnarna i hela Östersjöregionen på musik som framförts under tidigare års Östersjöfestivaler.

Fredag den 28 augusti drar årets Östersjöfestival igång men redan i dag, måndag, startar webbkanalen Baltic Sea Festival Radio. Dygnet runt i fem Östersjöländer sänder kanalen musik och artister som hörts under samtliga festivaler sedan 2003. Den nya engelskspråkiga kanalen är ytterligare ett sätt att profilera Östersjöfestivalen som en angelägenhet för hela området runt Östersjön.

– Internet gör det möjligt för Sveriges Radio att på ett enkelt sätt skapa en särskild webbkanal under Östersjöfestivalen. Den kan höras i hela Östersjöregionen och naturligtvis överallt annars i världen eftersom nätet är världsomspännande, säger Mats Åkerlund, chef för SR Nya Medier.

I ett unikt samarbete kommer flera av medlemsföretagen inom Europeiska radiounionen att på sina hemsidor länka till Sveriges Radios sändningar. På det sättet förstärks samarbetet kring festivalen bland länderna runt Östersjön även på webben.

Festivalkanalen är igång mellan den 24 augusti och 9 september och hörs i Sverige, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och Norge. Innehållet presenteras på engelska av Kris Boswell från SR International. Förutom artistframträdanden från tidigare års festivaler blir det också regelbunden information om årets festival och om de konserter som kan höras i SR:s ordinarie musikkanal P2. Även P2 är tillgängligt på webben, både direkt och som efterhandslyssning.

Baltic Sea Festival Radio:
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3538

Läs mer om Östersjöfestivalen 2009:
sverigesradio.se/berwaldhallen

Pressbild:
Baltic Sea Festival Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/685647_760_226.jpg Collage: Lupo Design

För ytterligare information:
Mats Åkerlund, chef Nya Medier
070 584 25 78

Michael Tydén, konserthuschef Berwaldhallen
08 784 5106 
michael.tyden@sr.se

Pernilla Willman, pressinformatör SR
0708 27 86 69
pernilla.willman@sr.se

Sveriges Radios presswebb – sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".