Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en fastighet med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.
(Publicerat idag kl 16.40)
P4 Västerbotten

Ny samarbetspartner till Östersjöfestivalen

Publicerat fredag 11 september 2009 kl 15.28

Vid en presskonferens i Bryssel denna vecka, annonserade Swedbank att de kommer att inleda ett samarbete med SR Berwaldhallen för att utveckla Östersjöfestivalen.

- Swedbank har alla sina fyra hemmamarknader, Sverige, Estland, Lettland och Litauen, gränsande till Östersjön. Det finns starka historiska och kulturella band mellan våra fyra marknader. Kulturen har dessutom i modern tid spelat en viktig roll i frigörelsen av våra tre baltiska marknader. Det är därför glädjande att vi har fått möjligheten att stötta arbetet med den kulturfestival som blev möjlig tack vare den processen. Vi ser det här som ytterligare ett steg för att stärka banden mellan våra fyra länder och övriga länder runt Östersjön, säger Thomas Backteman, koncernkommunikationsdirektör Swedbank.

- Vi är glada över att få ytterligare en samarbetspartner till Östersjöfestivalen och ser fram emot ett givande samarbete, säger Michael Tydén Konserthuschef Berwaldhallen.

Östersjöfestivalen har på kort tid etablerat sig som en av norra Europas största och viktigaste festivaler. Kombinationen av klassisk musik, att öka samhörigheten mellan Östersjöländerna och med fokus på den känsliga Östersjömiljön har fått stort genomslag i regionen och flera regeringar ger aktivt stöd till festivalen.

Pressbilder
"Östersjöfestivalen gästar Bryssel", från kongresshuset "Tour et Taxi" i Bryssel den 9 september 2009. Fotograf: Micke Grönberg, SR.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/710122_2000_1333.jpg

Bild 1: (8834)

(frv) Thomas Backteman Koncernkommunikationsdirektör Swedbank, Esa-Pekka Salonen dirigent, Mats Svegfors, vd Sveriges Radio, samt Michael Tydén konserthuschef Berwaldhallen.

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/710125_2000_1333.jpg

Bild 2: (8933)

(frv) Thomas Backteman Koncernkommunikationsdirektör Swedbank, Hélène Hellsten Carendi, vd Futurenet AB, Michael Tydén Konserthuschef Berwaldhallen samt H.K.H. Kronprinssessan Victoria.

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/710129_2000_1333.jpg

Bild 3 (8948)

(frv) H.K.H. Kronprinssessan Victoria , Hovmarskalk Jörgen Lindström, Esa-Pekka Salonen dirigent, Thomas Backteman Koncernkommunikationsdirektör Swedbank samt Hélène Hellsten Carendi, vd Futurenet AB.

För frågor och mer information, vänligen kontakta:
Michael Tydén, Konserthuschef Berwaldhallen
08-784 5106

Claes Fagerström, Group Sponsorship Manager Swedbank
08-585 910 71

Karin Adolfsson, Försäljningschef Berwaldhallen
08-784 5112

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".