Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Meny med Tomas Tengby

Publicerat torsdag 22 oktober 2009 kl 10.03
Anna Johansson, finalist i Årets kock, lagar vinägerfläsk med höstsallad i veckans Meny. Foto: Tomas Tengby.

P1 torsdag 22 oktober kl 10.03 och kl 00.03 samt 24/10 kl 16.03

Tomas Tengby hälsar på hemma hos Anna Johansson som i årets upplaga av tävlingen Årets kock var den enda kvinnliga finalisten. Som uppvuxen på en bondgård i Småland blir det mycket kött. vinägerfläsk till höstsallad med bönor och citrongrädde, blandfärsbiffar med bacon och kålblandning och till dessert karamelliserade stekta äpplen med rosmarin.

Sen undrar meny varför det snackas så mycket om surdegar? Varför denna folkrörelse med levande eller halvdöda degar i var mans kylskåp? Konsumentpanelen testar laxbollar som pastasås, en nyhet i matutbudet. Värt sitt pris?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".