Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Premiär: Meny med Edward Blom - Edward och kocken Ellen Wästfelt lagar mat i ett sommarstugekök

Publicerat torsdag 1 juli 2010 kl 10.03

P1 torsdag 1 juli kl 10.03

Nu tar Edward Blom över P1:s matprogram Meny. Tillsammans med kocken Ellen Wästfelt bjuder Edward på högkvalitativ, gammaldags husmanskost.
– Vi lagar alla måltider, inklusive en mängd komplicerade rätter, i ett primitivt sommarstugekök. Prylsnobbar och knivfetischister släng er i väggen, säger Edward Blom.

Det blir åtta menyer på olika teman. Temat i det första programmet är ”Mormors mat”. Edward och Ellen lagar en trerätters middag, med gratinerad purjolök i snäckskal, kroppkakor och marängsviss och Edward berättar om de olika rätternas mathistoria.

Det blir också reportage om bananens historia - om de första efterlängtade bananleveranserna efter kriget och om bananens verkliga genomslag på 90-talet - och besök hos en matbloggare som delar med sig av sina recept.

Komikern Zinat Pirzadeh besöker Edward och Ellen och berättar om sin mormor som hjälpte henne att fly från en våldsam tillvaro i Iran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".