Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mitt i musiken undersöker mångfalden inom musik- och kulturskolan

Publicerat måndag 14 juni 2010 kl 10.42

Sveriges Radios nyhetsprogram Mitt i musiken har för första gången någonsin på ett nationellt plan undersökt vilka musik- och kulturskolan når ut till och hur det ser ut med mångfalden. Resultatet av undersökningen redovisas i dagens Mitt i musiken och tidigare publiceringar finns tillgängliga på sverigesradio.se.

Mitt i musikens undersökning visar att trots att man i Sverige satsar över 2 miljarder kronor årligen (1,7 miljarder kommunala skattekronor och 400 miljoner i föräldraavgifter) på den kommunala musik- och kulturskola, så finns det ingen sammantagen utvärdering eller forskning som visar vad man får för pengarna.

Musik- och kulturskolan är en kommunal angelägenhet och det är upp till varje enskild kommun att sätta mål och utvärdera om verksamheten är lyckad. Mitt i musikens undersökning visar att få kommuner mäter eller utvärderar den sammantagna effekten av musik och kulturskolan, trots målen att nå alla barn och unga.

− Jag tycker egentligen att det är skandalöst, säger Håkan Sandh på Sveriges musik- och kulturskoleråd, SMOK.

Sändningstid: Mitt i musiken sänder inslag om musik- och kulturskolan idag, måndag 14 juni, kl. 14.50 i P1 och kl. 18.03 i P2. Läs mer om Mitt i musikens undersökning: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3358&artikel=3767235

Pressbild:
Viveca Bladh, producent Mitt i musiken.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/947880_2000_1333.jpg
Foto: Mattias Ahlm/SR

För vidare information, vänligen kontakta:
Viveca Bladh, producent Mitt i musiken
viveca.bladh@sr.se
0766 337315

Maria Lekteus, pressinformatör P2
maria.lekteus@sr.se
0732 314556

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".