Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Peter O Nilsson till Sveriges Radio

Publicerat fredag 29 oktober 2010 kl 13.25
Peter O Nilsson. Områdeschef Kultur. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Peter O Nilsson blir områdeschef för området med Kultur, Samhällsredaktionen, Radioteatern och Underhållningsredaktionen på Sveriges Radio.

– Kultur, samhälle, teater, underhållning - i det här området finns både mina personliga favoritprogram, många av landets skarpaste journalister och min egen publicistiska botten. Att få arbeta med de här genrerna ur ett ledningsperspektiv är både en önskedröm och en avancerad utmaning, säger Peter O Nilsson.

Peter O Nilsson är 42 år och är idag projektledare för Kulturnyheterna, Kulturwebben och film & drama på SVT, och har för övrigt haft befattningar på en rad olika kulturredaktioner i radio, tv och tidningar.

– Med Peter O Nilsson i ledningen får detta viktiga nybildade redaktionella område den bästa tänkbara starten. Att utveckla samspelet och samtidigt behålla den journalistiska egenarten i redaktionerna är en balansgång som kräver en så kunnig och genomtänkt ledare som Peter, säger programdirektör Björn Löfdahl.

Pressbild
Peter O Nilsson. Områdeschef Kultur Samhälle
Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/1338834_1520_2000.jpg

Fakta
Sveriges Radios omorganisation av programenheten är nu klar. Sedan tidigare är följande chefer utsedda:
Område Syd –Magnus Quick Område Öst – Marit Andersson Område Väst –Nina Glans Område Mälardalen –Kjell Anderstedt Musikområdet: Anna-Karin Larsson Område Mitt –Lena Tideström-Sagström Område Norr –Eva-Britt Lennelöv

Sedan tidigare finns ju Ekot som ett område med Staffan Sillen som områdeschef . Även Digitala Medier kommer att ha sin chef Lotta Kjellin i ledningsgruppen, liksom Monika Sandberg, bitr programdirektör och chef för utbudsgruppen, Bosse Svensson, Programteknik, och Sven Linderoth som stabschef.

För mer information
Björn Löfdahl, programdirektör
08-784 50 19
070-583 36 94

Peter O Nilsson
0708-84 84 61

Bengt Arwén, presschef
bengt.arwen@sr.se
0703-72 71 81

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".