Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
2011-04-13

Sveriges Radios utrikeslandslag komplett

Publicerat onsdag 13 april 2011 kl 12.17

I höst får Sveriges Radio nya korrespondenter i Peking, Moskva, Berlin, London och utökar med en ny i Sydösteuropa. Sammanlagt får Sveriges Radio 17 utrikeskorrespondenter, vilket är Nordens största utrikeskorrespondentnät.

David Carlqvist, Peking
David Carlqvist har arbetat på Sveriges Radio Ekot sedan 2009. Han har studerat mandarin samt kinesisk och internationell historia vid Lunds universitet och vid universitet i Peking.
– Jag ser fram emot att skildra allt från den militära upprustningen och det politiska maktspelet till de enskilda människoödena.

Johanna Melén, Moskva
Johanna Melén kommer närmast från Aftonbladet där hon skrivit om Ryssland men också om svensk politik. Tidigare har hon arbetat för Sveriges Radio Blekinge och Sveriges Radios kulturredaktion.
– Jag var 13 år när jag första gången kom till Leningrad och dåvarande Sovjet, sommaren 1989. Sedan dess består mitt ryska intresse. Att nu få bevaka regionen på heltid är en dröm som går i uppfyllelse.

Daniel Alling, Berlin
Daniel Alling har arbetat 14 år på Sveriges Radio och bl.a. varit korrespondent i New York under tre år. Men lyssnarna känner också igen honom från Radiosporten.
– Cohen hade rätt, först Manhattan, sen Berlin. Det är i helt rätt ordning. För när New York blivit hela världens lilla mysiga vardagsrum, så har Berlin fortfarande sin storstadsmystik kvar.

Patrik Holmström, London
Patrik Holmström är anställd på Ekot sedan 2004. Först som reporter och de senaste åren som chef för allmänreportrarna. Patrik Holmström har också arbetat på TV4 Nyheterna, SVT och Finanstidningen.
– Det blir en spännande tid att bevaka Storbritannien och Irland. Där pågår stora sociala förändringar, och där finns många historier att berätta. Och nästa år ser jag fram emot OS i London.

Vladislav Savic Sydösteuropa
Det här är Vladislavs sjätte utlandspostering sedan han började som utrikesreporter på Ekot för drygt 20 år sedan. Han har stor erfarenhet av bevakningsområdet, tretton länder i de centrala och sydöstra delarna av Europa plus Turkiet.
– Historien präglar området. Gamla motsättningar lever kvar. Att få skildra det är ett privilegium. Och tänk att dessutom få betalt för det!

Pressbilder
Sveriges Radios nya utrikeskorrespondenter
http://sverigesradio.se/press/bilder/nyakorrar/index.html

Sveriges Radios korrespondenter just nu:
Ginna Lindberg, Washington
Sten Sjöström, New York
Cecilia Uddén, Mellanöstern
Nils Horner, Asien
Fredrik Wadström, Moskva
Hanna Sahlberg, Peking
Jens Möller, Bryssel
Johan Prane, London
Caroline Salzinger, Berlin
Jenny Sanner-Roosqvist, Helsingfors
Maria Sjöqvist, Maputo
Alice Petrén, Sydvästeuropa
Lars Palmgren, Latinamerika
Robin Olin, korrespondent med ungt perspektiv
Staffan Sonning, global ekonomi
Gunnar Bolin, kulturkorrespondent

Mer information
Per Eurenius, utrikeschef
per.eurenius@sr.se
070-899 97 14

Bengt Arwén, presschef
bengt.arwen@sr.se
08-784 17 59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".