Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1

Tack för maten med Sveriges Radios prisbelönta miljöreporter Malin Olofsson

Publicerat torsdag 13 juni 2013 kl 13.42
I ”Tack för maten” får lyssnaren följa med Sveriges Radios prisbelönta miljöreporter Malin Olofsson ut på den svenska landsbygden och undersöka alternativen som försvann med lågprisjakten. Med i sitt resande matsällskap har hon kocken Maximillian Lundin. Foto: Sveriges Radio

Vad ska vi egentligen äta om vi vill att maten ska vara schysst producerad? Och vad var det för mat som försvann i lågprisjakten? Följ med Sveriges Radios prisbelönta miljöreporter Malin Olofssons resande matsällskap och få svaren.

Med i sitt resande matsällskap har hon kocken Maximillian Lundin.

I det första programmet handlar det om det klimatproblematiska riset, vem är egentligen Uncle Ben och vad är alternativet?

I det andra programmet handlar det om biffar, kotletter och färs – hur växte köttindustrin fram och vad ska vi egentligen välja i köttdisken?

I det tredje programmet handlar det om den så älskade - och hatade – potatisen. Den har mättat många magar och är en riktig klimathjälte men är idag hotad av både bladmögel och dietgurus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".