Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1

Kropp & Själ – Vem behöver kött?

Publicerat torsdag 13 juni 2013 kl 15.17
Ulrika Hjalmarson Neideman. Foto: Mattias Ahlm/SR

Kött. Rött kött. Vitt kött. Grillat, rökt, stekt och långkokt. Vi äter mer kött än någonsin tidigare. Samtidigt kommer den ena forskningsrapporten efter den andra som visar hur cancerframkallande vår köttkonsumtion är.

Inte ens hästköttskandalen och miljöaspekterna får oss att avstå. Vad är det då som driver oss? Dagens Kropp & Själ handlar om varför vi äter kött och vem som egentligen behöver flintasteken och karrén som proteinkälla.

Programmet undersöker också hur det går med planerna för det odlade köttet. Ligger en odlad hamburgare på våra tallrikar snart, eller var det hela en flopp?

Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".