Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1

Odla: Mjölksyrejäsning tar hand om skörden

Publicerat tisdag 27 augusti 2013 kl 11.52
Odlaredaktionen: Ulla de Verdier, Maj-Lis Pettersson och Gustaf Klarin Foto: David Hellgren/Sveriges Radio

Det är ett bra skördeår för fritidsodlare. Gurkor, tomater, morötter, zucchini… vad ska man göra med alltihop?

Ett sätt, som blivit populärt de senaste åren, är att syra sina grönsaker. Mjölksyrejäsningen konserverar inte bara, den ger också magen nyttiga bakterier. Odla med P1:s Gustaf Klarin reder tillsammans med Stefan Roos, forskare i mikrobiologi, ut vad det är som händer i gurkburken.  

Så här mitt i skördetiden svarar Odla med P1:s trädgårdsexpert Maj-Lis Pettersson också på lyssnarfrågor om odling och trädgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".