Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programtips P1

Torsdag 5 februari i Meny: Om naturvin

Publicerat måndag 2 februari 2015 kl 16.28
Naturviner på Bar Centro i Göteborg. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio
Naturviner på Bar Centro i Göteborg. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio

KL. 10.03 Det pratas om naturvin. Heta restauranger och entusiaster hyllar det. Men vinkritikerna sågar det.  Naturvin - är det det nya spännande, lite punkiga i vinvärlden. Eller är det nördarnas nya älskling?

Meny besöker entusiasterna som anordnar egna middagar med vinprovning och den trendiga krogen som satsar på naturvin. Och vinkritikern Marie Oskarsson förklarar varför hon inte tycker om naturvin.

Naturviner tar det ekologiska ett steg till. De gör viner som man gjorde förr, med så lite hjälp som möjligt från människan. Som ett svar på konventionell vinframställning där det i EU får lov att användas över 60 ämnen i processen.  Hur ska man göra för att köpa ett bra vin?

Pressbild:
Naturviner på Bar Centro i Göteborg. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3474200_2048_1365.jpg


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".