Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i ett batterilager med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.
(Publicerat idag kl 12.55)
Pressmeddelande 2016-06-09

Anna Ternheim, Alexzandra Wickman, Bella Stenberg och Rijal Mbamba programleder i P4 i sommar

Publicerat torsdag 9 juni 2016 kl 11.00
Anna Ternheim. Foto: Joseph Rodriguez
1 av 4
Anna Ternheim. Foto: Joseph Rodriguez
Rijal Mbamba. Foto: Lotta Gyllensten
2 av 4
Rijal Mbamba. Foto: Lotta Gyllensten
Bella Stenberg. Foto: David Rune/Sveriges Radio
3 av 4
Bella Stenberg. Foto: David Rune/Sveriges Radio
Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus. Foto: Alexander Kvist
4 av 4
Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus. Foto: Alexander Kvist

Artisten Anna Ternheim leder en av fyra programserier under rubriken ”Musikspecial i P4” under juni och juli. Anna Ternheims program har tillägget ”Framåt midnatt”, countryartisten Alexzandra Wickmans program ”Country”, journalisten Bella Stenbergs ”Rock” och programledaren Rijal Mbambas ”Stjärnorna bakom stjärnorna”. Start på söndag 12 juni.

Musikspecial i P4: Country
Först ut, med premiär den 12 juni, är Musikspecial i P4: Country. Programmet leds av countryartisten Alexzandra Wickman och sidekicken Kalle Moraeus som tar med lyssnarna på en roadtrip till countryns värld, både i Nashville och i Sverige.

– I Nashville träffar vi artister, producenter, musiker och låtskrivare som till exempel Wes Hightower, Rob McNelley, Babs Lamb och Thompson Square. Vi träffar också svenska countryartister som arbetar i Nashville, säger Alexzandra Wickman.

Musikspecial i P4: Rock
Den 13 juni är det premiär för ”Musikspecial i P4: Rock” som leds av journalisten Bella Stenberg. Ett program som satsar på en djärv mix.

– Det blir allt från spindlar och kaniner till drakar och demoner, från himlen till helvetet, med teman inspirerade av bland annat böcker, religioner och sex, det blir välsminkat och osminkat, mjukt, hårt, primitivt, tekniskt, mörkt, argt, glatt, hoppfullt, svårt, svängigt … och framför allt en massa bra låtar, säger Bella Stenberg som sett Metallica fler än 30 gånger.

Musikspecial i P4: Stjärnorna bakom stjärnorna
Den 14 juni sänds första ”Musikspecial i P4: Stjärnorna bakom stjärnorna” med Rijal Mbamba som programledare. Stjärnorna bakom stjärnorna handlar om låtskrivarna bakom de kända hitsen. Låtskrivarna själva väljer musiken i programmet.

– De har hittills varit ganska anonyma, men nu släpper vi fram dessa stjärnor  i strålkastarljuset och får höra dem berätta om livet och musiken. Om nervositeten i Green Room och om hur en hit blir till, säger programledaren Rijal Mbamba som träffar låtskrivare som Monica Forsberg, Linnea Deb och Maria Marcus.

Musikspecial i P4: Framåt midnatt
20 juni är det premiär för ”Musikspecial i P4: Framåt midnatt”. I programmet möter Anna Ternheim en svensk artist och pratar om känslorna i musiken. Musik för förälskelse, musik för tröst, musik för bröllop och begravning. Ett möte mellan två artister om vad som driver dem och deras musikskapande.

– Jag har aldrig gjort något liknade förut, det ska bli jättekul. Det blir som att bjuda hem en vän på te i sitt kök en sen kväll och låta samtalet få ta vägen dit det vill. Det kommer att handla om musik, inspiration, kärlek och sorg. Från det vardagliga till det största som vi alla upplever, säger Anna Ternheim.

SÄNDNINGSTIDER & DATUM
Programmen sänds i P4 efter 23-nyheterna på följande datum:
Musikspecial i P4: Country – 12 juni, 15 juni, 19 juni, 26 juni, 3 juli och 7 juli
Musikspecial i P4: Rock – 13 juni, 16 juni, 18 juni, 27 juni
Musikspecial i P4: Stjärnorna bakom stjärnorna – 14 juni, 17 juni, 21 juni, 1 juli
Musikspecial i P4: Framåt midnatt – 20 juni, 25 juni, 30 juni, 2 juli, 6 juli

Produktionsinfo:
Musikspecial i P4: Country görs av produktionsbolaget Massa Media. Musikspecial i P4: Rock görs av produktionsbolaget Munck.
Musikspecial i P4: Stjärnorna bakom stjärnorna görs av produktionsbolaget Umami.
Musikspecial i P4: Framåt midnatt görs av produktionsbolaget Filt. 

Pressbilder:

Anna Ternehiem. Foto: Joseph Rodriguez

Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus. Foto: Alexander Kvist

Rijal Mbamba. Foto: Lotta Gyllensten

Bella Stenberg. Foto: David Rune/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, PR- och presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".