Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Pressmeddelande 2017-06-07

Tommy Ivarsson från Kungälv framröstad till Lyssnarnas Sommarvärd 2017

Publicerat onsdag 7 juni 2017 kl 06.40
Tommy Ivarsson. Foto: Helena Kyrk/Tillväxtakademin
Tommy Ivarsson. Foto: Helena Kyrk/Tillväxtakademin

Nu står det klart att Kungälvsbon Tommy Ivarsson blir Lyssnarnas Sommarvärd i år. Sommarprogrammet kommer att handla om hans yngste son Jonathan som dog 2015 efter tre års väntan på nya lungor. Tommy Ivarssons Sommar i P1 sänds den 19 juli.

Tommy Ivarssons yngste son Jonathan dog när han var 15 år. Han fick diagnosen lungfibros som sexåring och somnade in den 11 november 2015.

– I mitt Sommarprogram vill jag framförallt inspirera och uppmuntra andra män och pappor att våga berätta om hur de har det. Att prata och vara öppen har hjälpt mig när jag har haft det som jobbigast. Men jag vill också rikta mig till alla föräldrar som har barn med någon form av utmaning eller särskilda behov. De kommer alla att känna igen sig i mitt Sommarprat, säger Tommy Ivarsson.  

I år har det kommit in rekordmånga röster på finalisterna till Lyssnarnas Sommarvärd.

– Engagemanget för Lyssnarnas Sommar har aldrig varit så stort som i år och det är väldigt många som har spridit Tommy Ivarssons bidrag vidare på sociala medier. Det visar att det finns ett behov hos publiken att lyssna på starka livsberättelser. Och höra om hur man kanske trots allt kan gå vidare i livet, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Om Tommy Ivarsson
Tommy Ivarsson är 49 år och bor i Lökeberg utanför Kungälv tillsammans med frun Gunilla och sonen Christian. Han är entreprenör och företagare och driver stiftelsen Jontefonden som han startade tillsammans med sönerna Jonathan och Christian redan 2013. Jontefondens mål är att skapa guldkant i vardagen för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation.

Om Lyssnarnas Sommar
Sedan 2007 reserverar Sommarredaktionen varje år ett datum för Lyssnarnas Sommar. En telefonsvarare tar emot inläsningar av inledningar till Sommarprogram, därefter väljer Sommarredaktionen ut ett antal bidrag som publiceras på Sommars hemsida. Det slutliga valet görs av lyssnarna som får rösta på sin favorit. 

Tidigare värdar i Lyssnarnas Sommar
2007: Peter Martinsson, Göteborg.
2008: Yrsa Walldén, Torna Hällestad, Lund.
2009: Håkan Nilsson, Ljusne.
2010: Tina Jansson, Örebro.
2011: Monika Nyström, Åkersberga.
2012: Björn Lindeblad, Göteborg.
2013: Martha Ehlin, Göteborg.
2014: Sebastian Kirppu, Malung.
2015: Herman Geijer, Stockholm.
2016: Emilia Lind, Umeå.
2017: Tommy Ivarsson, Kungälv.

Sommar i P1 med Tommy Ivarsson sänds onsdagen den 19 juli kl. 13.00. Programmet går även att höra i appen Sveriges Radio Play och på Sommar i P1:s hemsida: http://sverigesradio.se/sommar

Pressbild
Tommy Ivarsson. Foto: Helena Kyrk/Tillväxtakademin

 

Lyssna på Tommy Ivarssons bidrag till Lyssnarnas Sommar.

 

Sommar i P1:s presskonferens
Onsdag 14 juni kl. 13.00 avslöjas samtliga Sommarvärdar under en direktsänd presskonferens i Berwaldhallen i Stockholm (Dag Hammarskjölds väg 3). För ackreditering mejla eva.sahlin@sverigesradio.se senast fredag 9 juni. Anmälan görs av redaktör/redaktionschef och frilansfotografer måste ackrediteras av uppdragsgivare.

 

Sommar i P1 har premiär på midsommardagen, lördag 24 juni och sänds dagligen hela sommaren till och med söndag 20 augusti.

 

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Maria Edlund, pressansvarig Lyssnarnas Sommar
maria.edlund@sverigesradio.se
08-784 71 20 

Ola Hemström, producent Lyssnarnas Sommar
ola.hemstrom@sverigesradio.se
070-221 46 33 

Bibi Rödöö, programchef Sommar i P1
bibi.rodoo@sverigesradio.se
0708-999 821

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".