Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
Recept Sveriges Radio P4 Kronoberg
Fisk

Stekt sill, mos och lingon

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 09.14
Stekt sill, mos och strömming. Foto: Hasse Altbark/Sveriges Radio

Kock: Emelie Detterskog

Emelie Detterskog gjorde radiopremiär den 10 september 2009 och bjöd på härliga tallrikar med stekt sill, potatismos och rårörda lingon.

Stekt sill, potatismos och rårörda lingon (receptet avser 4 personer)

16 st sillfileér
4 msk god grovkornig senap
5 dl rågmjöl
Smör i mängder
Rapsolja

16 st medelstora potatisar (gärna av mjöligare typ)

Smör och grädde efter smak
2 dl lingon
2 dl socker
Salt, vitpeppar, muskot

Lägg lingon i en form och slå på sockret,rör om lätt och låt stå i rumstemperatur

Skala och koka potatisen i vatten och salt tills den är färdig och trillar av kniven du känner med

Lägg sillfileérna med skinnsidan neråt på din skärbräda och lägg senap på åtta av dem, lägg sedan resterande åtta ovanpå dem andra. Doppa dem i rågmjölet.

Slå rapsolja och smör i en panna lägg sedan ner sillen och stek dem tills de är gyllenbruna.

Häll av potatisen, mosa med en ballongvisp och lägg i smör samt grädde och blanda till önskad konsistens.

Smaka av med salt,peppar och riven muskot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".