Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi ger dig de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis natur, trädgård,..

Allt fler köper eko-mat

Publicerat onsdag 10 oktober 2007 kl 14.53
Kravmärkt mat intresserar allt fler. Foto: Scanpix

Det säljs allt fler ekologiska varor i svenska matbutiker. Hos både ICA och Coop ökade den ekologiska försäljningen med runt 20-30 procent under årets första sex månader jämfört med samma period i fjol.
Lena Söderberg är vd för organisationen KRAV hon berättade i Cappuccino att mejeriindustrin gått i bräschen medan köttproduktionen ligger efter.
Krav märkningen innebär bara att maten är ekologiskt framställd den säger inget om de långa transporterna men Lena Söderberg sa att man överväger att komplettera märkningen med information om hur maten transporterats.Johan Stegard är ekologisk köttproducent i  Västerlanda och han berättade i Cappuccino att de märkt av det ökande intresset för ekologist kött.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".