Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi ger dig de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis natur, trädgård,..

Varm Choklad med Cointreau

Publicerat fredag 27 februari 2009 kl 17.13
Varm choklad

100 g mörk choklad
½ l mjölk
½ vaniljstång
1½ tsk råsocker
1½ dl vispgrädde
Cointreau

*Grovhacka chokladen
* Värm mjölk och socker med vaniljstång, den ska inte koka, (glöm inte att skära ett snitt i vaniljstången)
* Ta mjölken från värmen och låt dra 5-10 min, ta sedan upp vaniljstången
* Värm mjölken igen och vispa ner chokladen
* Tillsätt Cointreau om så önskas och toppa med vispad grädde

Cointreaun kan med fördel bytas ut mot mörk rom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".