Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi ger dig de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis natur, trädgård,..

Våffelrecept

Publicerat onsdag 25 mars 2009 kl 12.49
Våfflor på hög. Foto: Jurek Holzer/Scanpix

Vi bad om tips på våffelrecept från våra lyssnare. Och det var många som ville dela med sig av sina bästa tips:

200 g Smält smör
8 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
0,5 tsk Salt
8 dl Mjölk

Blanda allt samman till en slät smet.

2 dl Mjöl
2,5 dl Mjölk
20 g Jäst
0,5 tsk Salt
100-125 g Smält smör

Blanda det samman och låt jäsa i två timmar.

2 st Ägg
4 dl Mjöl
4 msk Strösocker
4 dl Vatten
5-6 tsk Bakpulver
125-150 g Margarin

Allt blandas till en slät smet

Glutenfria våfflor
1,5 dl Majsstärkelse
1,5 dl Potatismjö
2 tsk Bakpulver
0,5 tsk Salt

Blanda detta och rör sedan ihop:
1,5-2 dl Mjölk
2 st Ägg
När smeten är slät, vilket går snabbt, tillsätt ytterligare 1,5 dl Mjölk, samt 2 msk Majsolja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".