Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi ger dig de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis natur, trädgård,..

Richard och Marie tipsar om vårens mat och dryck

Publicerat torsdag 23 april 2009 kl 15.10
Richard Halleröd och Marie Larsson Foto: SR Radio Väst/ Cecilia Läckberg Blom

I dag sände vi direkt från Överby. Vår kock Richard Halleröd, och vår sommelier Marie Larsson gav oss tips på hur man bäst lagar till vårprimörerna rabarber, sparris och nässlor och vad som passar att dricka till.
Marie tipsade om följande viner till sparris:
Pierre Sparr Pinot Gris Réserve
(nr 2190) pris: 129 kronor
Würzberger Stein Silvaner Kabinett Trocken 2007
(nr 97599)

Till rabarber:
Bera Moscato dásti 2007
(nr74634) 109 kronor

Till kalv:
Fetzer Valley Oaks Merlot
(nr16669) 89 kronor
Crozes-Hermitage Les Launes
(nr2800) 139 kronor


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".