Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi ger dig de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis natur, trädgård,..
22 februari

Från vitlök till whiskey

Publicerat tisdag 22 februari 2011 kl 11.08
Ingefära och honung gör susen!
(0:23 min)

Huskurer var temat i dagens Cappuccino, och vi fick in massor av tips från er lyssnare.

Anette : Hacka en vitlök, slå på mjölk och koka ihop. Om man vill kan man sila ifrån den hackade vitlöken när det kokat ihop, rör i en rejäl sked med honung.

Eva: Koka 2 tsk färsk riven ingefära till en mugg vatten, låt stå och dra en stund sila bort ingefäran värm på igen, ta 1 tsk honung.

Johanna: Jag fick tipset om kokt vatten, whiskey, lime och kanelstång. Förutom att det smakar gott så värmde det och jag kände mig genast bättre.

Lena: Såpa är bra till mycket, bl. a om du får en sticka i fingret eller i foten stryk på lite såpa sätt på ett plåster så kommer stickan att dra sej ut.

Mitt specialtips; när jag inte skött mina fötter på ett tag, så gör jag en s k inpackning. Tvättar fötterna , slipar torra fötter och sedan tar jag fram ett par plastpåsar och smörjer in REJÄLT med barnolja (går med oliv- eller massageolja också) på kvällen och fötterna blir finfina tills morgonen, tillför både fukt och fett.

Maud Strömbergson, homeopat och naturläkare gav oss dessa tips:

För ont i halsen: Koka the på kanel, ingefära och kryddnejlikor, kardemumma och stjärnanis (= Yogithe). Gurgla eller drick.
Kryddnejlikan innehåller en bedövande olja, som kan vara bra vid halsont. Men drick bara när där är besvär, för lång tid kan ge bedövningsbesvär i munnen.

Kalla fötter: Kajenn eller chili, värmer, genom att vidga blodkärlen i fötter, händer och nästipp!! Både som fotbad och att äta eller dricka.

Baksmälla: Beror på vätskebrist. Drick mycket vatten med lite socker och salt i det man dricker.

Bubblig mage: 2 tsk vardera av anis, fänkål och kummin. Låt sjuda 20 minuter i 1/2 liter vatten. Sila av kryddorna innan du dricker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".