Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Senaste nytt, vädret och trafikläget. Vi hjälper dig att starta dagen kl. 06-09.30 varje vardag.

Mer tips (dold rubrik)

Publicerat onsdag 19 december 2007 kl 08.19

Fikonbollar med glögg
100g mandelmassa
100g fikon
100g digestivekex (ca 7st)
2 msk smör
3 msk glögg
ca 200g choklad, typ blockchoklad
Riv mandelmassan i matberedaren. Byt till kniven och mixa med fikon, digestivekex, smör och glögg till en formbar massa. Ställ kallt en stund. Rulla ca 20 bollar och ställ kallt. Smält blockchokladen i vattenbad och doppa bollarna.

-----------------

Strykande åtgång
4 dl socker
2 dl grädde
100 gr smör
200 gr mörk blockchoklad
Blanda socker, grädde och smör i en kastrull. Koka på svag värme under omrörning i ca 5 minuter. Blanda ner chokladen. Klä en långpanna med med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt stelna över natten, och skär i bitar. Förpacka dom i plastfolie och förvara i kylskåp.

-----------------

Vi fick under onsdagmorgonen facit när det gäller julbaket av Robert Bergvall, ansvarig konditor på Elsa Andersson konditori i Norberg. Själv är han sysselsatt med att göra tårtor, beställningarna regnar tydligen in till hans arbetsplats på just tårtor med julmotiv.

Han rekommenderade följande att laga till inför julen:

- ischoklad
- knäck (med lite honung)
- chokladkola
- saffransbullar
- lussekatter
- julbröd med saffranssmak
- vörtbröd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".