Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Senaste nytt, vädret och trafikläget. Vi hjälper dig att starta dagen kl. 06-09.30 varje vardag.
Torsdag 10 november 2011

Frestande älgfärsdofter

Publicerat torsdag 10 november 2011 kl 09.37
Det doftar av stekt älgfärs
(8:47 min)
1 av 2
Hasse Brandberg skär upp älgfärslimpan i lagom bitar och Mikael Wallius öser med sås. Foto: Liselotte Karlsson/SR
2 av 2
Jaana Malnes och Lisbeth Ringstad närmast kameran får servera barnen älg för första gången. Foto: Liselotte Karlsson/SR

För första gången någonsin står älg på menyn i dag på alla kommunala skolrestauranger, förskolor och äldreboenden i Västerås.

På Bäckbyskolan i västra Västerås har många elever aldrig smakat älgkött. Jaana Malnes, Lisbeth Ringstad, Mikael Wallius och de andra i skolans kök är märkbart glada och stolta över att kunna servera något så speciellt, gott och exklusivt i som älgfärslimpa med gräddsås på Karl Johansvamp och champinjoner, pressgurka och potatis.

Det är i botten jordbruksministerns vurm för Matlandet Sverige och statliga pengar till Jägarförbundet som har lett till att det serveras älg i de kommunala köken just i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".