Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Karrépanna med rostade grönsaker

Publicerat onsdag 21 januari 2009 kl 15.16

Martin Vare var och handlade lite olika ingredieser som han tog med hem till radiokocken Ralf Håkans. Det resulterade i denna maträtt.

1 kg potatis
500 g morötter
1 halv gul paprika
1 halv röd paprika
2 gula lökar
4 tomater
700 g karré
1 pkt bacon
2 dl cremé fraiche
Ralf plockade även fram
1/2 dl olivolja
1 rejäl msk honung
1 dl sweet chilli-sauce
timjan
flingsalt
peppar

Dela potatis, morötter, lök, paprika och tomater. Lägg i en ugnsfast form. Blanda sweet chilli-sauce och honung. Häll över och strö över timjan och flingsalt.

Rosta i ugn 200 grader i ca 25 minuter tills potatisen är lagom mjuk.

Stek karrén, salta och peppra. När du vänt karrén lägg i strimlad bacon. Häll i cremé fraiche och koka upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".