Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Biff med kall yoghurtsås

Publicerat onsdag 18 mars 2009 kl 13.14

Denna vecka lagade Ralf Håkans och Martin Vare en spännande rätt med smaker från olika delar av världen.

Potatisen:
1 kg fast potatis
Flingsalt
Riven parmesanost
Olja
Vatten

Skölj och dela potatisen i halvor. Lägg i en ugnsfast form, häll i lite vatten i botten, ringla olja över potatisen och strö över flingsalt och parmesanost. Stek i ugn 250 grader i ca 25 minuter.

Biffarna:
600 g Nötfärs
1 ägg
3/4 dl ströbröd
5 dadlar
1/2 röd chili
1/2 grön chili
2 vitlöksklyftor
Färsk koriander
Blandpeppar
Finhacka dadlar chili och koriander. Blanda alla ingredienser och pressa i vitlök. Rulla smet lagom för en biff (ca 150 g) mellan händerna för att få ur all luft så biffarna inte spricker. Forma till biffar och stek 3-4 minuter på varje sida.

Yoghurtsås:
4 dl naturell yogurt
5 dadlar
1/2 röd chili
1/2 grön chili
2 vitlöksklyftor
Färsk koriander

Finhacka dadlar chili och koriander. Pressa i vitlök och bland med yogurt.

Servera med tomat och strö persilja över.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".