Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Påsklor!

Publicerat tisdag 7 april 2009 kl 09.30
1 av 2
2 av 2
Nöjd kock

Påskens motsvarighet till semlorna!

  • 0,3 kg löksill
  • 0,5 kg potatis
  • 0,1 kg saltgurka
  • 1 st rödlök
  • 4 st ägg
  • 4 st småfranska
  • 1 br stenbitsrom röd 
  • 1 knippe dill
  • 1,5 dl majonnäs 80%
  • 1 tsk  fransk senap
  •  svartpeppar, salt

Skala, tärna potatisen och koka, kyl den och koka ägg 6 min spola i kallt vatten skala och tärna. Hacka sill, saltgurka, rödlök och hälften av dillen. Blanda allt i en bunke och lägg i majonnäs, svartpeppar och fransk senap.

Skär av toppen på frallan och ta ur innehållet, fyll frallorna med blandningen, garnera med romen och dillen. Lägg tillbaka locket på frallan. Vips! Detta är en påskla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".