Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...
Radiokocken Ralf Håkans recept

Ralfs underbara älgwok!

Publicerat tisdag 20 oktober 2009 kl 13.29

Den jordnära kocken har slagit till igen. Denna gång med en delikat "svennewok" utan ett bambuskott så långt ökat kan nå.


Recept på älgwok:

Ingredienser:

Älg 400g, Potatis 600g, blomkål 400g, broccoli 250g, gul lök 1st, rödlök 1st, gul paprika 1st, orange paprika 1st, Röd spansk peppar 1-2 stycken, selleri stjälk 2st, plommontomat 10st, vitlök 2 klyftor, valnötsolja 1dl, hjortron yoghurt 4dl, lime 1st.

Gör såhär

Hacka potatisen i tunna skivor, skär resten av grönsakerna i små bitar. Värm upp stekpannan på högsta effekt. Häll sedan ner 1dl valnötsolja och börja med att woka chilin och vitlöken, häll sedan ner älgfärsen och till sist grönsakerna. Är försiktig med kryddningen och använd bara lite salt. Avsluta med att pressa över lime och hälla på yoghurt. Servera sedan genast och njut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".