Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Västmanländska rätter

Publicerat tisdag 19 januari 2010 kl 13.34

Christer Brostedt som är mathandlare i Västerås har varit med och provsmakat tre maträtter som är typiska för Västmanland. En av dem får ni receptet på här:

Mälargös med pepparrot (4 port)

700 g gösfilé
3 msk färskpressad citronjuice
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 - 1 dl finriven pepparrot
salt och peppar

Salta och peppra fisken. Häll 3 msk vatten och citronjuice i en stekpanna med höga kanter. Lägg i fisken och sjud under lock, 5-10 minuter tills fisken blivit ogenomskinlig. Lyft upp fisken och varmhåll. Tillsätt grädden i fiskspadet och koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka fisken i stekpannan. Strö över finriven pepparrot. Servera med pressad potatis och citronklyftor. Garnera med dillvippor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".