Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Hallonpaj med vit choklad

Publicerat tisdag 2 februari 2010 kl 13.39
Linneas hallonpaj med vit choklad Foto: SR/Johanna Ravhed

Linnea Seidel som är vår nya radiokock här på P4 Västmanland kom och bakade hallonpaj. För att göra det riktigt gott så blandade hon också i vit choklad.

Pajdeg:
125 gram smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda sen i de torra ingredienserna. Tryck sen ut i en pajform.

Fyllning:
200 gram hallon (det går bra med djupfrysta)
200 gram vit choklad
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche eller turkisk youghurt

Blanda socker, ägg och vanilj. rör i fraichen. Hacka den vita chokladen och ha i den tillsammans med hallonen i smeten.

Fyll pajskalet och sen grädda pajen i 180 grader i cirka 40 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".