Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...
26 OKTOBER 2010

Inkokta äpplen och plommon till jul

Publicerat tisdag 26 oktober 2010 kl 12.05
Recept till inlagda äpplen
(1:00 min)
1 av 7
Inlagda plommon och inkokta äpplen. Bildspel: Monica Elfström/SR Västmanland.
2 av 7
Linnéa Seidel skalar äpplen.
3 av 7
Lägg äpplena i vatten så mörknar de inte.
4 av 7
Äpplen kokas med vaniljstång.
5 av 7
Kanelstång, pomeransskal och torkad ingefära sätter piff på plommonen.
6 av 7
Plommonen skärs i halvor.
7 av 7
En skvätt Madeira på plommonen.

Det gäller att vara ute i tid, tyckte Linnéa Seidel och passade på att koka in både äpplen och plommon till jul. För poängen är att godsakerna får stå till sig, för smakens skull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".