Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Chokladfrossa i förmiddag

Publicerat fredag 4 mars 2011 kl 11.17
Chokladprovning del 2
(15 min)
1 av 4
Chokladexperterna Thomas Brännström och Elaine Chan Foto: Jenny Rask/SR
2 av 4
Magnus Feiding sätter tänderna i lite mörk choklad
3 av 4
Programledare Jenny Rask med Macaroner
4 av 4
Chokladpraliner på besök i radiohuset. Foto:Jenny Rask/SR

Den första chokladkakan tillverkades 1847 och idag är choklad mer populärt än någonsin.
Thomas Brännström och Elaine Chan från Mälarchocolaterie i Västerås gästade oss och berättade om chokladens historia och dess goda hälsoeffekter.

Choklad används inte bara i bakverk, som dryck eller något man stoppar i godispåsen på lördagar utan det sägs vara godis även för kropp och själ. På senare år har chokladmassage blivit populärt på landets spa-anläggningar.

Vilket land som äter mest choklad i världen, vilka de senaste chokladtrenderna är och om det är sant att man får acne av choklad är frågor du får svar på om du lyssnar på inslaget från fredagens chokladprovning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".