Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Första kebabtårtan i Västmanland

Publicerat tisdag 26 april 2011 kl 13.23
1 av 2
Liselotte Karlsson, Sveriges Radio P4 Västmanland provsmakar monstret. Foto: Göstsa Westling
2 av 2
Skaparen av kebabtårtan och ägaren av pizzeria Metropol Mehmet håller i sin skapelse tillsamans med sin familj. Foto: Gösta Westling

Förmiddagen vågade ställa en lika viktig som utmanande fråga Är den svenska smörgåstårtan en sinnesjuk konstruktion?

Är det meningen att vi ska äta kokt leverpastej och kalles kaviar tillsammans. Gürgin Bakirciogliou, programledare på Sveriges Radio Metropol i Stockholm, har i flera år ställt sig samma fråga.

Tillsammans hjälptes vi åt att skapa något helt nytt:

Kebabtårtan.

Tre kebabrullar som rullats ut ovanpå varandra och garnerats på vackert sätt. Ett alternativ till alla som tycker att kött, vispgrädde och kokt leverpastej är en märklig kombination.

Mehmet som äger pizzeria Metropol i Arboga hälpte till att skapa Sveriges första kebabtårta (180 kr) som går att beställa. Enligt folket på gatan skulle skapelsen kunna användas som ett komplement till familjepizzan.

Trots tio år inom kebabbranshen hade ägaren av Pizzeria Metropol i Arboga Mehmet aldrig hört talas om något liknande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".